Skip to main content
Blog

Veiligheid en geborgenheid

By 17 mei 2022mei 18th, 2022No Comments
Marianne Cranston

Veiligheid en geborgenheid

Waarlijk vrij is de mens die zichzelve kent, die zichzelve voelt, die vrij is om voelen wat hij wil voelen. Vrij  van oude conditioneringen, van traditie, opvoeding, de mening van anderen.

De mens is vrij wanneer hij innerlijk veilig is, wanneer hij weet dat hij te allen tijde in zichzelf thuis kan komen. Wanneer hij oog in oog heeft leren staan met het alleen zijn. Eenzaamheid heeft leren ervaren als loutering.

We leven in een bijzondere tijd van totale transformatie. Het oude bekende past niet meer, het nieuwe lijkt maar niet in beeld te komen. Op elk niveau worden beerputten open getrokken en wordt er om uitzuivering gevraagd. Op grote schaal in de wereld, op kleine schaal in onszelf. Massa’s mensen verlaten hun niet meer veilige huis en vluchten de wereld over op zoek naar geborgenheid. In alle tumult, chaos en angst zoekt de mens naar houvast. Houvast in jezelf om je staande te houden in de buitenwereld.

Om te leren innerlijk vrij te zijn kan inzicht in de Maan in jouw horoscoop je helpen. De Maan in de horoscoop staat voor veiligheid en geborgenheid, voor thuiskomen bij je gezin, in je land, in je traditie, gevoelens en emoties. Het leerstuk ligt op durven thuiskomen in jezelf. Een innerlijk huis creëren waar het te allen tijde veilig is. Jezelf leren kennen in wat jij nodig hebt voor jou. Vanuit die innerlijke veiligheid durf je dan los te laten wat klaar is: oude energie die niet meer stroomt, oude energie die je tegenhoudt op je zielenpad.

Wanneer je weet waar je Maan in je horoscoop staat, voel je wat jij nodig hebt voor jouw basisveiligheid. Zeer beknopt gezien wilt dit zeggen dat de Maan in Ram ruimte wil hebben om te pionieren, vrij te zijn om eerlijk uit te spreken. De Maan in Stier vindt het fijn om aardse zekerheden te hebben, lekker eten en voldoende geld. De Maan in Tweelingen houdt van communiceren met vrienden, en reizen. De Maan in Kreeft wil graag koesteren en voeden. De Maan in Leeuw geniet van luxe en gezien worden. De Maan in Maagd heeft graag overzicht en gaat voor de zuiverheid. De Maan in Weegschaal heeft behoefte aan harmonie. De Maan in Schorpioen houdt ervan om diep te graven in de psyche van de mens. De Maan in Waterman wil graag ongebonden zijn, De maan in Vissen is de romanticus en de opofferende ziel.

Wanneer je trouw bent aan jezelf en je gevoelslaag is vrij van oude conditioneringen en aangepast gedrag dan ben je thuis bij jezelf. En vanuit dat innerlijk thuis zijn, ontwikkel je je ego en je Zon en groei je naar de Zwarte Maan en andere spirituele punten. ( Wordt vervolgd).

Terug naar het overzicht
Marianne Cranston

Contact

Marianne Cranston
06 - 22 26 03 11
info@mariannecranston.com

Lid van VZLA (Vereniging Zwarte Lichten Astrologie)