Skip to main content

Psychologische astrologie

Psychologische astrologie of Jungiaanse astrologie maakt onder andere gebruik van de analytische psychologie van Carl Gustav Jung. Hij is de man van de archetypen, het individuatieproces en de elementenleer. Deze thema’s komen ook terug in de horoscoopanalyse. Astrologie is een middel om de psychologische structuur van de persoonlijkheid te kunnen doorgronden. De horoscoop geeft jouw groeipotentieel weer. Aan de hand van de psychologische horoscoopanalyse geef ik uitleg over jouw karakter. De mooie eigenschappen en leerstukken worden op een rij gezet.

Tijdens het consult geef ik inzicht over waarom je bent zoals je bent. Ik leg uit hoe er meer balans kan ontstaan tussen tegenstrijdige karaktertrekken. Door de eigen psychologische structuur te begrijpen, leer je te aarden. Vanuit de aardse realiteit groeit je spiritualiteit.

Iedere planeet is energie en laat een psychologisch stuk van jou zien. De planeet Mars staat bijvoorbeeld voor daadkracht en voor jezelf durven staan, terwijl de planeet Venus zich meer richt op relaties, de liefde voor jezelf en een ander en de behoefte aan harmonie. De kunst van het leven bestaat uit het in evenwicht brengen en het gebruiken van al die energieën (planeten). Waar liggen jouw talenten, leerstukken, valkuilen; hoe communiceer jij; hoe ga je met relaties om; waar liggen jouw werkkwaliteiten; gebruik je al jouw talenten; hoe zit het met jouw gezondheid; waarom voel je je gefrustreerd; waarom lopen zaken niet; waarom kom je de ware maar niet tegen? Op al die vragen probeer ik aan de hand van de psychologische horoscoopanalyse een antwoord te geven. Ik wil voldoende inzichten geven, zodat je vol vertrouwen zelf het heft in handen kunt nemen. Hoe heerlijk is het gevoel dat jij vrij bent om te kiezen of je vast blijft zitten in werk wat niet bevalt, of dat je ontslag neemt en een nieuwe studie gaat doen. Hoe goed is het te weten dat jij verantwoordelijk mag zijn voor jouw leven en dat jij op ieder moment de keuze hebt om een andere weg in te slaan.

Aan de hand van de astronomische stand van de planeten op dit moment, de secundaire progressies en jaarhoroscoop, maak ik de jaarprognose.

Marianne Cranston

Contact

Marianne Cranston
06 - 22 26 03 11
info@mariannecranston.com

Lid van VZLA (Vereniging Zwarte Lichten Astrologie)