Skip to main content
Blog

Saturnus vierkant Neptunus

By 17 mei 2022mei 18th, 2022No Comments
Marianne Cranston

Saturnus vierkant Neptunus

Creëer balans tussen aardse realiteit en spiritualiteit.

Vadertje karma Saturnus en spirituele waterplaneet Neptunus beginnen aan hun eerste ontmoeting op 26 november 2015. Ze komen elkaar op 17 juni en 10 september 2016 nogmaals tegen. De ontmoeting gebeurd vanuit een spanningsaspect dus er is werk aan de winkel. De energieën werken nu al door. Veranderingen kunnen plaatsvinden maar vooral ook bewustzijnscrisis.

Waar moeten we ons gaan heroriënteren?

Volgens Robert Hand betekent een transit tussen Saturnus en Neptunus o.a.: een periode van grote onzekerheid en verwarring. Je weet niet wat je wilt en bent dikwijls niet in staat het dagelijkse leven het hoofd te bieden. Iedere mens is uniek en gaat op zijn manier met leerstukken om. De chaos in de buitenwereld leert ons iedere dag weer om alles heel dicht bij onszelf te houden en rustig te werken aan ons zielenpad. Niet meegaan in de angsten van buiten en doen wat goed voelt voor dat moment.

Saturnus leert ons over onze aardse grenzen, verantwoordelijkheid nemen voor ons leven, structuren aanbrengen. Het is de planeet die ons helpt om zelfkennis op te bouwen en geeft ons het leerstuk op zelfdiscipline. Ook wordt Saturnus gezien als de planeet van het lot, je karma. Saturnus hoort bij Steenbok. Neptunus is juist grenzeloos, verbonden met het kosmische, illusie, stromend water, spiritualiteit, dromen en romantiek. Neptunus hoort bij Vissen.

Het samenkomen van deze 2 planeten daagt ons uit om vanuit onze ware essentie te gaan manifesteren en niet vanuit ons ego.

Dit spanningsaspect zet ons aan tot het volgen van onze intuïtie en innerlijke leiding i.p.v. het volgen van uiterlijke autoriteiten. Groeien naar spirituele volwassenheid, loslaten van slachtofferschap, schuldgevoelens, verslavingen en illusies. Vormgeven en tijd maken voor verstilling, meditatie. Contact maken met het Hogere Zelf. Op onderzoek gaan naar het stuk in ons waar we ons nog ontkennen. Waar zijn we onzuiver, waar spelen de thema’s macht, schuld en boete? Hoe leven we met integriteit en visie? In hoeverre vertrouwen we op onze innerlijke stem? Wat staat ons nog in de weg naar onze diepste waarheid? Waar houden we ons nog voor de gek, vluchten we nog in oude patronen, overerlevingsmechanismen? Leren we van deze ontmoetingen van Saturnus en Neptunus om in balans te komen met Hemel en Aarde, met aardse realiteit en hogere energieën, met grenzen aangeven en in the flow meestromen. Of gaan we tegen de stroom en gaan we door blokkades heen? Durven we vanuit onze unieke kern te gaan staan voor zuivere innerlijke waarheid en daarmee naar buiten treden? Met het dagelijkse leven vol verantwoordelijkheden en onvoorwaardelijke liefde voor al wat is. Lukt het ons om het Hogere Weten in ons dagelijkse leven te integreren? Leren wij vanuit onvoorwaardelijke liefde te leven? Ons Ego te overstijgen?

Esotherie

Saturnus heerst ook vanuit de esoterische astrologie over het teken Steenbok. Straal 3 van actieve intelligentie wordt sterk ingezet. Neptunus heerst vanuit de esoterische astrologie over het teken Kreeft. ( vanuit de psychologische astrologie heerst Neptunus over Vissen). Straal 6 die de onvoorwaardelijke liefde activeert, helpt ons om op een aardse manier thuis (kreeft) te komen. Maar ook om de verantwoordelijkheid te nemen om andere mensen te doen thuis komen. Zorg dragen voor moeder aarde en een veilige thuishaven creëren voor elk levend wezen.

VOLLE MAAN IN TWEELINGEN op 25 november 2015

De volle maan laat het licht schijnen op de thema’s van de Tweelingen en de Boogschutter die er tegenover staat. De Tweelingen verzamelt informatie, de Boogschutter zet er visie op en werkt naar een universele waarheid. In hoeverre worden we gemanipuleerd door de media(Tweelingen), hoe zit het met de waarheid ( Boogschutter).

Vanaf eind 2014 loopt Saturnus door Boogschutter en leert ons om verantwoordelijkheid te nemen voor onze eigen visie, onze eigen waarheid. De Boogschutter is de reiziger die over grenzen gaat, het vluchtelingenthema valt hier dus onder. De Volle Maan zal haar licht laten schijnen over deze zaken.

We zitten in een overgangsstadium waarin we onze individuele wil stabiliseren en proberen op steeds krachtigere wijze deze in de wil ten goede van iedereen uit te gaan drukken.

Terug naar het overzicht
Marianne Cranston

Contact

Marianne Cranston
06 - 22 26 03 11
info@mariannecranston.com

Lid van VZLA (Vereniging Zwarte Lichten Astrologie)