Skip to main content
Blog

Komeet Ison

By 17 mei 2022mei 18th, 2022No Comments
Marianne Cranston

Komeet Ison

De komeet Ison is al miljoenenjaren onderweg door de kosmos. Op 28 november komt hij het dichtste bij de Zon. Hij reist rondom de Zon en vervolgd zijn weg terug naar de Oercloud ( het hypothetische thuis van kometen, die van tijd tot tijd ons Zonnestelsel bezoeken). Als het hemellichaam van steen en ijs de passage rondom de Zon overleeft, kan het object zich de komende dagen ontwikkelen tot een van de helderste kometen in de geschiedenis. Tot aan de kerst kunnen we dan genieten van een mooie verlichte hemel.

Lange tijd zag men de reizende kometen als onheilbrengers. Rudolf Steiner echter zag ze juist als brengers van heling. Reizenden richting de Zon verzamelen ze astraal vuil. De hitte van de Zon doet al dit vuil verbranden. Dus uitzuivering.

Ison met zijn lange blauwe staart lijkt op een speer die ons zonnestelsel doorboort. Het komeetsperma bevrucht het Zonnestelselei. (Kosmische bevruchting). De eclips van de Zon loopt door het middelpunt van de Weegschaal. De ene schaal staat voor de Zon en de andere schaal voor de Maan. De Weegschaal is het 7de teken van de zodiak. Weegschaal is het teken waar de ziel uitgedaagd wordt te streven naar of het toestaan van Balans. De ziel mag in evenwicht komen met haar innerlijke waarheid. Dit zoeken naar Balans is moeilijk voor de Weegschaal. Als enig man-gemaakt symbool van de zodiak, heeft hij de neiging om maar te blijven wikken en wegen. Verstand, het denken, overheerst als luchtteken, het gevoel. Terwijl die diepe gevoelens om aandacht vragen, en in balans willen komen met al dat denken. In ieder van ons zit een Weegschaalstuk, ook al ben je geen sterrenbeeld Weegschaal. Het kan zijn dat je Maan of een ander teken in Weegschaal staat of dat huis 7 (Weegschaalhuis), sterk bezet is. Allemaal willen we harmonie, en innerlijke balans. Ison wakkert dit thema nu aan. In hoeverre ben je in balans met jezelf? En in hoeverre ben je in balans met de buitenwereld?

Uranus is de esoterische planeet van Weegschaal. Hij is de planeet die vernieuwing brengt, die doet ontwaken. Hij laat licht schijnen op waar de Weegschaal zijn innerlijke waarden volgt en waar rechtvaardigheid toegepast wordt in de binnen en buitenwereld. Ison activeert dit thema en brengt eind november/begin december veel onrechtvaardigheid naar buiten. Luister maar naar het nieuws. Onrecht, gelieg, afluisterschandalen, discriminerende opmerkingen, het Zwarte Pietenthema. Ison helpt ons hopelijk het midden van de waarheid te vinden. Luisteren naar je innerlijke stem, maar ook naar de stem van de ander. Ieder heeft zijn eigen waarheid. Hoe brengen we die in balans?

De klauwen van de Schorpioen reiken omhoog naar het centrum van de Weegschaal. Hij reikt naar het licht om zo een dieper niveau van innerlijke balans te vinden. Schorpioen als diep invoelend intens sterrenbeeld is vaak bang voor zijn eigen diepe gevoelens. Ison helpt om het licht van de Weegschaal in de diepte van de Schorpioen te laten schijnen. Het face to face komen met verborgen zaken. Angsten omzetten naar kracht, de beerput openen, het licht erop laten schijnen en transformeren. De energie van de zuivere Schorpioen helpt de wikkende en wegende Weegschaal om in actie te komen. Durven taboes te doorbreken.

Na 28 november reist Ison omhoog weg van de eclips. Hij passeert de Slang die Ophiucus in zijn linkse hand heeft. De Slang is het 13de teken. De constellatie van Ophiucus wordt vaak geassocieerd met Asklepious, de pupil van Cheiron. Vader van de medicijnen. Asklepious staat voor ziekten, plagen en het helen daarvan. Ook staat hij voor orakelen en wichelen.

Misschien is Ison zijn reis begonnen om ons heling te brengen voor de plaag die negatieve gedachten/woorden en gedragingen veroorzaakt. Heling wordt ons nu aangeboden. Kunnen we het ontvangen?

Terug naar het overzicht
Marianne Cranston

Contact

Marianne Cranston
06 - 22 26 03 11
info@mariannecranston.com

Lid van VZLA (Vereniging Zwarte Lichten Astrologie)