Skip to main content
Blog

Coronavirus en de planeten

By 17 mei 2022mei 18th, 2022No Comments
Marianne Cranston

Coronavirus en de planeten

“Wat kan ik doen tegen het leed dat ik niet zie” zingen de 3 J’s. Niet mijn band, maar wat een toepasselijke tekst. Ja, wat kan ik doen in deze tijd van het coronavirus. Een tijd die lijkt stil te staan voor velen. De wereld teruggebracht naar de eigen woonplek. De kunst van het leven bij de dag, in overgave en het laten gebeuren.  Het accepteren dat onze wereld in een zware overgangsfase zit. Een fase van heel veel crisis, afbraak en loslaten. Na het virus zal niets meer hetzelfde zijn. De wereld is stil geworden. De natuur kan weer ademen.

Wat ik kan doen is een blog schrijven. In de eerste week van het virus ben ik begonnen. Dit is nr. 5. De vorige schrijfsels heb ik allemaal gedelete. Elke zin, elke wijsheid, elke theorie drukt niet uit wat ik wil zeggen. En er wordt al zoveel geschreven, gepraat en gefilosofeerd. Toch lijkt het me zinvol om de huidige situatie uit te leggen vanuit de planeetstanden.

In 2008 begon Pluto door het sterrenbeeld Steenbok te lopen. Pluto de krachtpatser die beerputten opent en uitzuivert waardoor er ruimte komt voor nieuwe energie. Steenbok, een aards sterrenbeeld, staat o.a. voor ambitie, discipline, verantwoordelijkheid en maatschappelijke structuren. De wereldstructuur van het geld viel om, de banken waren in grote crisis. De macht en misbruik van macht kwam naar voren. Vele bedrijven gingen failliet maar de macht van het geld pakte zijn plek weer terug.

In 2018 begon Saturnus ook door Steenbok te lopen. Hij kwam thuis in zijn eigen teken. Saturnus wordt o.a. vadertje Karma genoemd. Hij creëert blokkades en dwingt ons tot het nemen van verantwoordelijkheid.

Op 12 december 2019 kwamen Pluto en Saturnus samen op 22 graden in Steenbok. Astroloog Dane Rudhyar beschrijft de grondtoon van 22 graden Steenbok als volgt: Zich realiseren dat men ook door nederlagen kan groeien, en misschien nog wel meer dan door succes. Veel hangt af van de kwaliteit van de wil en de innerlijke integriteit van de persoon.

Dat het samenkomen van Saturnus met Pluto een zware dobber zou worden, blijkt door een terugblik in de geschiedenis. In 1917 kwamen ze samen in Steenbok en de 1ste Wereldoorlog begon. In 1947 liepen ze weer conjunct in Steenbok en we zaten in de Koude Oorlog. En nu op 12 december 2019.  Wil je proberen te voelen hoe deze stand kan uitwerken ga dan terug naar de jaren rondom 1982. Pluto en Saturnus kwamen toen samen in Weegschaal. Het teken van o.a. relaties en harmonie. Deze stand had grote invloed op mijn leven. In 1981 trouwde ik, in 1982 was ik in verwachting, in 1983 werd mijn dochter geboren en in 1984 was ik weduwe. Diepe intense gebeurtenissen. De vreugde van een geboorte en het diepe verdriet van loslaten.

Saturnus staat ook voor status en macht-systemen. Pluto geeft crisis wanneer oude structuren, oude geloven, oude filosofieën niet meer werken. Oude vormen worden afgebroken waardoor er ruimte komt voor vernieuwende waterman-energieën. Het Coronavirus (Pluto vertegenwoordigd virussen) doorbreekt onze eigen innerlijke structuur en de wereldstructuur.  Ruimte voor een nieuwe eerlijkere wereld. Saturnus is ook de bewaarder van de schatkist. De schatkist die zich opent naar het nieuwe, zowel binnen in je als buiten je.

Het coronavirus heeft ons terug geworpen op onszelf. Een confrontatie met ons eigen fundament, met onze thuissituatie, ons werk, ons sociale leven. We kunnen niet meer vluchten naar de buitenwereld. Voor velen zal dit zwaar vallen. Maar hoe leerzaam om nu met veel creativiteit en empathie om te gaan met een nieuwe levensstructuur. De medemenselijkheid is nu zo groot, de bewondering voor alle mensen die nu zo hard werken in de zorgsector, de voedingswereld etc. Liefde voor elkaar met een grote L.  NIET IK MAAR WIJ.  We worden nu getest in hoeverre we ons ego van tijd tot tijd kunnen loslaten voor de ander, voor het collectief. In deze periode kunnen we nog sneller groeien in het proces van zelfbewustwording. Rust vinden in onze ware zielskwaliteiten.  “Awareness, just be, zoals Mooji zegt”.  Angst en onzekerheid overstijgen door acceptatie en innerlijke vrede.

Mensen die bij mij de diepteanalyse hebben laten maken, luister nog eens naar de opname. En dan vooral de uitleg over het geboortetrauma waaronder jouw spirituele kernkwaliteiten zitten (zwarte maan), de wounded healer (cheiron), en je spirituele doel (de maansknoop en diamant). Deze spirituele punten kunnen stromen wanneer je voor het collectief, voor de nieuwe wereld gaat werken.

Volgens mij is het watermantijdperk nu in 2020 pas echt van start gegaan.  Hand in hand werken aan een betere eerlijkere wereld. Een wereld waar iedereen een gelijke plek heeft. Een wereld van samenwerken. Pluto en Saturnus hebben deze wereld nu ingezet. Helaas met veel verdriet en angst en onzekerheid. Loslaten doet altijd pijn. Ben als de lotusbloem. Stijg op uit het modderige water en straal je schoonheid uit.

Terug naar het overzicht
Marianne Cranston

Contact

Marianne Cranston
06 - 22 26 03 11
info@mariannecranston.com

Lid van VZLA (Vereniging Zwarte Lichten Astrologie)